HEJ, MITT VINTERLAND!

Nu är vi uppe i tredje advent och det finns väl ingen själ i vårat vinterland som  har lyckats undkomma att högtiden Julen börjar ta fart på allvar. Om inte så blir du ganska snart  påmind av diverse reklamblad med exklusiva JUL-erbjudande, pampiga jullåtar som går varma på radion eller så trycker tomten på torget upp knäck i ditt annsikte och sjunger att nu är det jul igen. I nästa sekvens släpper Carola en jul skiva med någon Jul i betlehem och saftiga gris-skinkor bunkras upp i matkylarna på Ica. 
Sen flyter allt på i ett omänsklig tempo och man får nästan kippa efter andan för att inte kollapsa i skinkspadet. Granar ska huggas, grisen slaktas, klappar handlas, ljusstöpning, mandeln skalas, vykort hit och vykort dit,  pepparkaksbakning, ja,listan kan göras lång.

Ponera att det är julafton. Is-chokladen smakar skit, det är typ 10+ ute, det spöregnar och gräsmattan är grönare än på våren. Tomten däckade och dök aldrig upp, kidsen grinar, någon glömde slänga i mandeln i gröten alternativt att någon satte den i halsen, gran-skapet bara barrar och det är svårt att urskilja de få paketen som var tänkta att ligga där under. Mardröm.
Vi sliter, och det är värt mödan, för att komma sånär det drömscenario som har rubriken "Julefrid".

För ett par år sedan blev det poppis att bege sig mot lägre breddgrader under julhelgen. Snart har nog var och varannan svensk firat jul i en tuk-tuk,skålat in det nya året ridandes på en elefant eller dansat hula-hula kring palmerna.
Själv går jag ordentligt igång på tomtenissar och stjärngossar och  lever i ett lyckorus från
första december fram till tjugonda knut då jag vemodigt kastar ut granen, slänger en tår och längtar till nästa jul. Jag är jularnas lärljunge och tog såklart tredje advent med storm och förvaltade den enligt det som kallas tradition. Julbak. Is-choklad, knäck, rockey-road, strykande åtgång, mozartkulor och två misslyckade försök till mintkyssar.

Julgodismintkyssar
Resultatet, misslyckade mintkyssar x2 och julkatten.

Förra året, ungefär vid den här tidpunkten, välkomnade vi julen i vårat lag med en bad-taste-tävling med efterkommande julmiddag och julklappsbyte. Stämmer ryktena kan det bli något liknande jul-jippo i år också, hur det kommer arta sig, vet bara högsta ledningen. Vi julälskare håller tummarna för att det blir med pompa, ståt, en raskande räv över isen och smällkarameller som skrämmer slag på varje vadsbo-tomte.


 badtasteHjul
Badtaste-lagen-08        Och då var det hjul igen.



God 3:e advent!

Karin "Kakan" Didriksson


Kommentarer
Postat av: höhöh

inte dags att byta namn till kakeruds bloggen?

2009-12-15 @ 19:03:55
Postat av: kakan

Fyndigt, hörru du!

2009-12-16 @ 07:28:42
Postat av: Wallén

Haha du är kingen kakan!

2009-12-17 @ 00:14:06
URL: http://orkahaenblogg.se
Postat av: massörn

karin du har ordets gåva. tack o ät taggtråd till frukost idag.

2009-12-19 @ 00:49:03
Postat av: Virre

Du e bara bäst!

2009-12-19 @ 21:12:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0