TAGGA TAGGA TAGGA!

Karlstad har gjort ett suveränt uttalande, som sätter eld på våra innebandyarslen och ställt om våran hjärna till krig! Nu kör vi för allt vad tygen håller!




Vi ses ikväll!

Karin " Kakan" Didriksson

Framgång födde framgång och bäckarna blev ett.

Det har varit lite tunt med inlägg om spirande glädje, lyckorus och uttalanden om gränslös lycka. Videoklipp har filmats och lagts in av ligan "blogghackers", och har visat glädje i form av rörliga bilder, avgöranden som får en att rysa avbehag och konstiga rörelsemöntser på mig. Men nu får orden föra sin talan och vi är minst sagt uppsnärjda i det blå och, ursäkta franskan, men det känns för JÄVLA gött. Med en utgångpunkt nedanför en sjukt brant backe, som inte ens Kalla skulle undgå mjölksyra i, har vi vänt på smeten och bakat fetaste caken ever. 8 points på tre matcher, är inget som förr präglat lockeruds damlags vardag utan hållt sig på ett svidande avstånd, men har nu blivit en genuin verklighet.

Mitt i allt kaos och svävande upp i det blå, stannar man  upp för en sekund och frågar sig själv vad som hände, vad som var pricken över i:et, grädden på moset , toppen på berget?
Bettan? Töreboda-luften? Jesus? All jävla snö?
Vare sig det är något högre väsen, svarkonst eller personlig gärning som kan ta åt sig all medvind, så har alla dessa små bäckar runnit ihop till en avgörande flod av framgång. Detta understryker väl talesättet att ingenting är omöjligt, som så annars kan kännas väl avlägset när förlust efter förlust blir till en ond cirkel, självförtroendet är rakt nere i den skitigast skiten och man har ordet förlust skrivet i pannan redan innan matchstart. Så jag är oerhört stolt över mitt lag  som satte käppen i det spinnande, hatade hjulet och vi kan välförtjänt sträcka på oss inför stående ovationer.
Efter bekräftelsen, att framgång föder framgång, hoppas jag att den här säsongen kommer få ett lyckligt slut och att vi stångar oss blodiga ända in i slutsekundrarna och åter lyckas säkra en plats i elitserien.

Mycket står på spel inför bortamatchen mot Karlstad på Fredag. Du gör rätt i att kamma dig till CAM arena, klockan 20.00, och stötta oss i vårat mål.


Karin "Kakan" Didriksson

Så går det till när Pixbo får pisk!


Höhö-höö

"Blogg Hackers"

Nu har "B.H" vart framme och letat lite i arkivet och funnit en liten sekvens..och vi säger bara:
höhö-höö



Sudden death, "bettan sättern"

Ganska skakigt, men det är smällar man får ta ;)




Mardöm kontra dröm.

Läktarna ekar i Töreboda idrottshall, det enda som hörs är kornas råmande ute på betet och kyrk-klockornas sång som eskalerar i grå betong på resecentrum. De enda som tagit plats för att se matchen Lockerud-Dalen, är Kerstin som jobbar i badet, två fjortisar som hamnat fel och trodde det var herrmatch och grannfamiljen mittemot med popcorn i plastpåsar, fikakorg och enhetligt klädsel i form av gamla träningsoveraller. Ställningen är 4-5, fördel Dalen, och blott 10 sekunder återstår av matchen. Sista anfallet är på ingång, Ekeroth löper ut på kanten, slår en smörpass in i mitten till mig ,som ger mig öppen gata och friläge. Jag grundlurar målvakten, med en kroppsfinter höger, går vänster och sen med backhand lyckas pilla in bollen under målvaktens ben och jag ser tydligt hur bollen letar sig in över mållinjen. Jag jublar. Men ingen annan. Målet är bortdömt, med förklaringen att bollen aldrig passerade mållinjen. Jag blir hysterisk. Hatad. Piskad. Och jag gråter, stora krokodiltårar fyllda med frustration, ilska och bedrövelse. Tårarna fyller ut hela idrottshallen och i samma frekvens som jag ska kippa efter andan vaknar jag med ett ryck. Min kropp är fylld med förtvivlan men samtidigt infinner sig ett lyckorus då det går upp för mig att allt bara var en mardröm.

Efter närmare efterspaning och ett febrilt sökande efter en fullbordad drömtydning, får jag fram informationen att det är mycket lyckosamt att drömma att man gråter. Det säger t om att det kan innebära pengar! Men något som gav mig glädje i dubbel bemärkelse, var antydningen att "på sorg följer glädje" eller "oväntad lycka". Summa sumarum, jag kommer bli upprymd av lycka i helgen och en fet trissvinst kommer förmodligen ramla in på kontot .Fruktansvärt bra för att vara sant! Jag kan inte låta bli att vara skrockfull, och kommer förmodligen bli mer inskränt i detta resonemang efter helgen, om ovannämnda slutsats understryks. Just nu återstår det  bara att se och allt ligger i våra händer och det är upp till oss att forma ödet med våra ambitioner och handlingar. Det måhända att ödet bestämmer över lyckan, men inte över människors vilja.




Vårat första möte i helgen kommer alltså att äga rum i Töreboda idrottshall. Som gammal Halna BK-spelare blir det ett kärt återseende att få nöta idrottshallens golv och fylla lungorna med töre-syre,där mina små taniga flickeben en gång byggts upp och lade grunden till det som kom att bli köttiga innebandylår. Har du problem med att hitta dit så finns vägbeskrivning HÄR!

VÄL MÖTT I TÖREBODA LÖRDAGEN 12/2 KLOCKAN 15.00 LOCKERUD/MARIESTAD VS. DALEN


Karin "Kakan" Didriksson

EUFORI!

Att ordgrant bli åberopad i LRFs veckobrev av självaste direktören, och samtidigt inse faktum att Lockerud-bloggens publik är bred och träffar många mitt i prick, är tämligen tillfredställande. VD:n heter Anders Källström och är därtill ordförande för Modo hockey(!)





Karin "kakan" Didriksson


Ögonblick av lycka.

Jag vill frossa i vinst. Jag vill pulverisa förluster. Jag vill ha det såhär:







Karin "Kakan" Didriksson

SKILLS PRO!

På innebandymagazinets hemsida har de presenterat en ny tävling, vid namn: "skills". Där sätts dina färdigheter med klubba och boll på prov i fyra olika delmoment nämligen, speedshooting, prickskytte, teknik och avslutningsvis en maffig straffshow.
På den stora dagen, då SM-finalerna i Globen avgörs, kommer de framröstade spelarna från herrarnas superelit och damernas elitserie göra upp i en het kamp på centralstation i Stockholm. En spelare från varje klubb är utsedd och om du vill vara med och rösta  fram din favorit-spelare, klicka HÄR .

Jag har insett redan nu att mitt trick och giftiga kort "kasta-upp-bollen-i-luften-och-klappa-26-gånger-och-sen-fånga-bollen", kanske inte går hem hos innebandyfansen. Jag får istället sikta in mig på att klara uppåt..36 klapp.



Skämt åsido. På tal om teknik, kommer här några inspirerande guldkort, som väcker stor beundran och får mig att tappa hakan av avundsjuka.




Karin "Kakan" Didriksson

Tid? Ja,tack.

Tid. Ett fundamentalt begrepp i vår kaotiska närvaro som, inte bara får vetenskapsmän att engagera sig i frågan om dess natur, utan får också oss dagrömmare att bli förbryllade när vi gräver djupare i tidens definition.
Tänk på hur vi pratar om tiden. Att "tiden flyger iväg", att "jag har inte tid", att "jag spiller bara tid på det". Men vad är det som vi beskriver? Hör tiden till vår fysiska värld? Vi kan varken se den, röra vid den eller höra den. Men visst känner vi att tiden går? 

I Lockeruds damlag är tid-passning A och O. Dyker man upp utanför tidsramen, är det ord och inga visor, pang-poff, ett hånande "HAHAHAHAHA, FÖRSEEEEEEENAD!! BÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTEEEEER!!!!" och man får punga ut 50 rikstaler till klubbkassan. 
Det ter sig så att det finns två mycket stora och framträdande grupper vad gäller att passa tiden; De punktliga och de opunktliga. Det krossar min stolthet att behöva medge att jag tillhör den sistnämnda gruppen, och vågar heller inte påstå något annat. Faktum är att halva befolkningen bär på denna förargelseväckande börda, så ensam behöver man inte känna sig. Tillhör du dem som sätter fram klockan fem minuter och ändå kommer för sent? Welcome to my world.
Jag läste en gång att det inte är genetiskt avgörande om du blir punklighet eller inte, utan det sitter i uppfostran. Vi lär oss ett sätt att tänka och bete oss när vi växer upp, och om ingen rättar oss så blir det till en vana eller ovana som oftast blir starkare vartefter åren går. Och att förändra sin uppfattning om tid, eller att sluta vara opunktlig, kan vara mycket svårt och besvärligt. Risken för att mitt beteende kvarstår är alltså ganska stor, men å andra sidan, desto större del av kakan till Lockerud. 

Det intressanta är att den opunktlige aldrig kommer såpass försent att det hinner bli ett katastrof, men tillräckligt sent för att reta upp skaran som alltid är i tid. Dock kommer vi aldrig försent när det gäller att passa tid för tåg, flyg, eller andra krissituationer Vi må vara i sista sekunden, men vi missar aldrig flyget. Märkligt är även att den tidlösa inte vet VARFÖR han kommer försent. För mig handlar det om att utnyttja tiden till det maximala, att göra så mycket som möjligt på minsta tänkbara tid. Jag får allergiska kedjereaktioner av att vänta in tiden, när man istället kan förvalta den på ett effektivare sätt.

På tal om att utnyttja tiden, tog mina kära och punktliga lagkamrater Rosén, Turbo, Larm och Larm tillfället innan en träning att spexa till det med en dans till 90-tals-dängan, Cotton eyed Joe, med Rednex. Klippet innhåller lite sång, lite dans, lite våld, lite naket. Och är SJUUUUUUUUKT ROOLIGT!






Karin "Kakan" Didriksson


Magic Monday.

Visste ni att Måndag är uppkallad efter den fornnordiska guden Måne? Eller att Måndag, är den dag då flest sjukskrivningar sker? Du var på firmafesten, som spårade ur, och det var du som spåra. Eller, du har spelat en match, åkte på en rejäl kopp storstryk och stannar hemma för att slippa förklara vad som hände. Får siffrorna, 12-0, tala vore detta ett ypperligt tillfälle att hellre vilja gräva ner sig i gödselstacken och lukta skit, än att visa sig offentligt. Men det gör vi inte. Faktum är att en enda mening räcker: Rönnby är och var bättre oss.

Jag måste mege att jag ser upp till Rönnby och deras  magnifika spel. Flera av dem har lirat ihop i många år och jag är nästan övertygad om att deras swisch-swisch, klipp-klapp spel skulle fungera med ögonbindel på också. Och då syftar jag först och främst på deras första femma, med Caroline Widar och Susanna Tuominen i spetsen, där de gjorde 10-0, varav 8 poäng enbart Tuominen stod för. Tjejen satte ett sjukt oslagbart rekord, och vi andra får lyfta på hatten och avundas av förundran.



När slutsignalen gick i lördags och jag kisade upp mot måltavlan, fick jag ett hjärthugg, men samtidigt en svag föraning om att Rönnby kommer stå som en av finalisterna i Globen när det ska krigas om SM-titeln.
Men att lägga på minnet: De är inga övermänniskor eller genmodifierade hulkar som avlats fram från odödliga bestialiska vidunder, utan dödliga människor av kött och blod precis som vi andra. Vilja, mod, tålamod, engagemang är några av de pusselbitar som behövs för att få pusslet "vinnare" komplett. Jag kan med all säkerhet säga att Lockerud kommer nå dit en dag, och om så behövs, offra min högra arm för att stärka min övertygelse i yttrandet. Det är en lång väg att vandra med många milstolpar att passera. Men bit för bit, och delmål efter delmål kommer de att skapa och lysa upp vägen till framgång.
Hur äter du en elefant? Genom att ta små bitar i taget.



Karin "Kakan" Didriksson





RSS 2.0