ostbågar vs. djsm

Medans dom äldre har spelledigt i helgen och slickar av sina gulafingrar som spår av den nu tomma ostbågarpåsen eller slår klackarna i taket på björnes har vi, den yngre generationen, annat för oss. Vi ska nämligen ner till göteborg to kick some ass i DJSM. Vi ska vara med i både 18 & 16årslaget vilket innebär 5 stycken matcher. Helgen kommer bli helt klart bli g-r-y-m och ni kan förvänta er ett eller annat blogginlägg! 



gamal bild på de nu gamla i 18årslaget. snyggos!


Konversation mellan Alexandra Larm och vår massör, Stefan.

Alexandra Larm: Stefan, har vi ob. i materialväskan?

Stefan: Va???

Alexandra Larm: Jaaa, har vi tamponger?

Stefan: Nej, men vi har bindor.

Alexandra Larm: Åh vad bra!
Springer glatt bort till omklädningsrummet med dambindan i högsta hugg och gör sina bestyr.

Efter en timma av träningen återkommer Larm till Stefan och ser mindre nöjd ut.

Alexandra Larm: Det fungerarar inte Stefan, ni måste ha tamponger istället, dambinda och stringtrosor är ingen bra kombination.

Givet, för lite trosa och för mycket trosskyddskydd. Stefans tanke att utrusta materialväskan med nödskydd var god, men lärde sig en läxa och får skrota dambindan och istället förse oss kvinnor med tamponger.


Alexandra Larm
Larm.


Från flipp till flopp.

Isen är bruten och vi har kammat hem vår första seger. En välbehövlig gärning, vad gäller serieläget och våra självförtroenden. Från början till slut slet vi som piskade oxar och visade att Lockerud/Mariestad är en sur karamell att suga på. Vinst med 7-2 mot huddinge och stjärnorna lös över vadsbohallen den natten.  Äntligen hade målskyttet släppt och de små otygen som kallas marginaler gjorde en kär entré. Glädjen blomstrade i oss och det var svårt att sluta le efter matchen.  Våran sjätte utespelare, publiken, ska skjutas fram i rampljuset och hissas flera gånger om. Ni borde få pris för erat stöd.

Vad var då receptet till våran saftiga seger? Fredriks skönsång? Förberedelserna innan matchen? Vi var många som var skrockfulla på söndagsmorgonen när vi klev upp och var noga med att följa samma rutiner som föregående dag. Själv steg jag upp samma tid, åt EXAKT samma frukost och mat, hängde av mig kläderna precis likadant i omklädningsrummet. Dock skippade jag mina leopardmönstrade tur-trosor som hade krympt i tvätten och började skava på helt fel ställen. Fatalt misstag. Dom får hädanefter skava hur bäst dom vill.

Ytterligare ett stockholmslag, Täby, hade kommit ut till bushen för att kriga mot oss lantisar.
Matchen började bra, vi blir de första att spräcka nollan och slipper återigen att jobba utifrån ett underläge, som annars präglat säsongen tidigare. Allt kändes taggat, peppat och hyfsat bra men sedan är det som att Han däruppe vill straffa oss, stänger av hjärtan, hjärnor och övriga extremiteter . Allt blir en enda stor röra och vi viker ner åt något så ångerfullt. Täby kniper den så viktiga tre-poängaren och ger oss ilska, frustration och en önskan om att kunna vrida tillbaka tiden. Man kan väl säga såhär för att fatta mig kort, allt som stämde i lördagens match stämde inte mot Täby.


Gårdagens träning inleddes med matchgenomgång, vad som vad bra, mindre bra och vad vi ska jobba mera på.  Kommande dagar får innebandyklubban ligga på hyllan och istället ska våra stjärtar bli snärtare, konditionen förbättras och övriga muskelgrupper exapanderas.  I elitserien går det inte att flyta med och förlita sig på fjolårets presentation, hårt jobb ända in i kaklet är det enda som accepteras för att lyckas. Efter att ett fys-pass fullbordats ska du helst vara så utmattad att du hänger raklång över sargen, där du sekunden inan lagt en spya,och ropar efter mamma. Det låter kanske brutalt men icke att förglömma:
”Pain is temporary. Glory stays forever.”

Karin "Kakan" Didriksson


första vinsten!

Efter 60minuters spel mot Huddinge stod vi som värdiga vinnare. 7-2 stod det på poängtavlan och vår första vinst denna säsongen var avklarad. En riktig kämpar insats av hela laget igenom! Att läktaren nästan var fullsatt gjorde det ännu roligare och det bugar vi och bockar för. Mer om själva matchen berättar troligtvis Kakan om i ett senare inlägg..

.. och den yngre genetationen firar istället med att lägga in ett litet videoklipp från den första norrlandsresan.

Ha en galet bra lördagkväll nu och glöm inte att se matchen imorgon 15.00 i vadsbohallen, då det blir krig mot Täby.



buss-stop på väg till norrland då vi stod för lite mat-underhållning.

den yngre generationen

lockerudspelare blir blågul

STORT GRATTIS till våran egna målvakt Josefin "Jossan" Wallin Börjesson som
blivit uttagen till att spela Euro Floorball Tour i Finland 6-8 november.
Det kommer dyka upp en intervju med henne inom kort.
Vi är mycket stolta över dig och önskar dig ett stort lycka till!
Go for it!






/ den yngre generationen

Lockerud, du är vår hjälte och du synkar våran mens.

En spelledig helg har gått, och vi har alla tagit igen oss på de sätt som vi behöver. Några slår bo i soffan, skaffar kvalitetstid med familjen, andra slår klackarna i taket och uppdaterar sitt sociala liv utanför innebandyn. Ledigheten förvaltas efter folks behov och ser därmed olika ut för alla. När sedan måndagsträningen kommer känns det som att man varit ifrån sitt Lockerud i en evighet, och suget efter rasslande nät och svettiga närkamper ter sig som ett sockerbegär.


Innebandyn, och alla andra lagsporter, har en unik förmåga att gestalta sig i andra former förutom just en lagsport. Jag är övertygad om att det är många som håller med mig när jag konstaterar att laget är som en extra familj. Man träffar sina lagkamrater lika mycket som, om inte mer, än sin familj när det är som mest intensivt.
Beviset för detta kom under vår vistelse i norrland förra helgen, då jag la märke till hur otroligt synkroniserade våra menstruationer i laget är. Grabbar, män eller ni som inte förstår vad jag pratar om kan läsa mera om detta här→ http://blogg.alltombarn.se/katerina/2009/05/07/varfor-synkas-kvinnors-mens/
Detta ser jag som en klar förmån för den manliga delen av ledarstaben, då de slipper dras med pms:er och humörsvängningar året om ,utan istället får slåss med dessa ”mens-biverkningar” under en mer packad period. Och det får Kjellis och Fredrik ta.

För att ytterligare ge ett bra exempel på innebandyns magiska förmåga kan jag nämna de dagar då allt har gått käpprätt åt skogen, tillvaron har aldrig känts mera miserabel och vardagens bekymmer står en upp i halsen. Man åker sedan till träningen och där kopplas ALLT i livet bort som inte stavas innebandy. Ledsamheterna försvinner kanske inte men man har i alla fall möjligheten att för en sekund skjuta allt åt sidan. Det är bara du, bollen och klubban som existerar. Innebandyn går in som räddaren i nöden, din högra hand och trogne hjärtevän. Den finns alltid där för dig, såsom  i sorg eller lycka.

Faktum är att bakom den nördiga innebandyfasaden, som så många kanske uppfattar den, står ett helt lag med vänner, en förening med guldkant och många frivilliga därtill, som är beredda att ta fram stridsyxan och stå upp och stötta dig i alla lägen.


Åter till ämnet; Det är en viktig vecka som väntar. Gårdagens pass nötades det uppspel, snabba spelvändningar och mera avslut. Taggning inför den så viktiga helgen med dubbelmöte har börjat. 100% hjärta, 100 % hjärna och 100% koncentration på träningarna så lovar jag att vi är så pass förberedda att ge er en ordentlig uppvisning till helgen i vadsbohallen. Först mot Huddinge, och sedan ytterligare en show mot Täby.


En organisations framgång är resultatet av varje individs insats tillsammans.

Karin "Kakan" Didriksson



Kjellis, en av dom som kan ha det tufft när lingonveckan slår till.


den yngre generationen

Vi, Annie Rosén och Sandra Blomqvist, har glädjande nyheter. Vi är nämligen redo att ta bloggvärlden från alla blondinbellor med storm! Här på lockeruds-bloggen ska vi ge er en inblick på hur det egentligen är att vara så kallade "yngre generatioen" i ett lag som spelar i världens bästa liga.
Att vara yngst i laget är något alla går igenom någon gång i livet och visst var man lite osäker i början. Exempelvis var Sandra ganska rädd för Linda Söderberg, men sen upptäckte hon att Linda är faktiskt inte så farlig som hon ser ut. Nejnej, hon är ju bara en av oss som sitter och lirar sims.

Alla i laget har vi våra roller. Det finns "mammorna" som alltid leder flocken med komentarer som "kom igen nu, alla måste jogga ner!". Det finns även rollen "jag-kommer-alltid-med-dumma-komentarer" som självaste Larm sitter ledare för. Dock rollen "duracellkaninerna" har lite av vi tagit på oss. Vi är nämligen dom som fastnar i 10minuter med fingrar i toaletter, streetar när vi har bussstop och tappar bort hotellkort. Vi kör inte-nudda-golv i bussen och spelar in videoklipp på toaletter.  Vi blir även blir rånade på 5kronor för att leksaksmopeder (såna som finns utanför köpcentrum) inte funkar när man sitter två på dem. 

Vad är egentligen inte så smaskigt som lite insider nyheter här på bloggen? Kanske kommer den bli så älskad att Maild Mohammed kommer få det svårt att sälja tidningar med artiklar om damlaget på MariestadsTidningen.. vem vet?

Det var allt vi ville säga denna gången. Håll utkick i bloggen för mer "yngre generationen-inlägg". Vi lovar er att ni kommer ångra er annars!


läskig? nejdå, hon spelar ju sims!



Cirkus Lockerud



Då var det dags, och på tiden, att börja blogga om cirkus Lockerud/Mariestads spännande resa, som nykomling  i världens bästa damliga. Spelet i div 1 västra gick smärfritt och vi uppfyllde gott och väl våra mål om att göra comeback i finrummet. Nu är resorna längre, rövtacklingarna hårdare och bollen spinner snabbare.
Välkomna att följa med oss på detta spektakulära äventyr och in i Lockerud/Mariestads elitdamlags vardag! 
 
För andra gången fylldes våran buss med laptopar, micro, förlängninskablar och diverse tidsfördriv för en resa upp mot Norrland.
I våran silverlackerade buss som vi spenderat åtskilliga timmar i är platsfördelningen hård som sten. Längst fram har vi det "äldre gaget" eller dom-som-blir-åksjuka-och-måste-se-vägen-gänget, sen kommer den yngra generationen med energiknippena turbo och rosén i spetsen, sen har vi spela-spela-gänget med pokerbord, och allra längst bak har kjellis slagit läger över  HELA baksätet med sin medhavda dyna som fungerar som madrass.  Råkar man nu sätta sig på någon annans bestämda plats, då möter man en iskall blick med mord i och som säger: "Försvinn. Från min plats. Nu". Själv tillhör jag dem som kom sist till samlingen till första borta-matchen då vi valde platser, så jag fick ingen specifik plats utan får hoppa in där mitt umgänge uppskattas. Så det här med bestämda platser är a och o. Får du chansen att någon gång följa med i våran buss, fråga först innan du sätter dig någonstans.
 
Som ni kanske redan vet har våran inledningen i elitserien gått lite knaggigt. En taskig seriepremiär i norrland kom som en käftsmäll och dom flesta vill nog bara glömma det. Så det var ett revanchsuget Lockerud som för andra gånegn steg av den fyrstjärniga bussen uppe i norr, i hopp om att visa norrlänningarna var skåpet ska stå. Frukosten på scandic satt som en smäck och det var ett taggat Lockerud som klev in i Gmmelihallen i Umeå. Matchen kom att bli en jämn kamp, och med ett underläge i slutminutrarna satsar vi och plockar ut målvakten. Ett lyckat drag som resulterade till lika. En poäng kirrad. MEN med 5 snöpliga sekunder kvar av matchen kvitterar Dalen och vi snubblar på målsnöret. Bittert och surare än citron. 
 
Men en match återstår, minst lika viktig. Så man får torka tårarna, slå sig själv i bröstet och ställa om. Ny dag, ny match, nya möjligheter. 
Dagen börjar tidigt och 08.00 är det gemensam promenad i ett isande klimat som står på schemat, tämligen uppfriskande. Kotten är värst, trotsar kylan och drar på löpartightsen för en joggingtur på en mil. Det är bra krut i den! Vi andra som vid det här laget har blodsockret nere i fotknölarna avnjuter en frukost al a deluxe.
Depåerna fylls på igen med sport lunch vid 11.00 och sen är timmen slagen för avfärd mot hallen.
Rutinerna börjar som vanligt med lekar som klapp-leken, gäddan kommer, och den alltid återkommande kedjan, där lagsamarbetet sätts på prov. Den här gången tycktes det vara blodigt allvar med lekarna. Uppskrapade knän och bullor i pannan, det var många som var inställda på krig denna söndag.
Matchen börjar halvhjärtat med ett underläge. Annie Rosén  kliver fram innan pausvilan och trycker in sitt första elitserie-mål. Poitivt avslut på första perioden och en nytändning inför andra då vi kvitterar genom en snabb spelvändning och är i kapp. Tyvärr lyckas Ö-vik sätta in bolluslingen och vi står återigen inför ett underläge. I tredje perioden är det mycket Lockerud och lite övik. Vi trycker med hela vårat manskap men bollen vill liksom inte in. Ogenomtänkta domarslut, stolp och ribbträffar..marginalerna är defintivt inte på våran sida. När slusignalen går känner vi flesta tomhet. Ytterliggare en mödomsam fölust och noll poäng hem till Mariestad.
 
Summa sumarum:Trots två snöpliga förluster så finns det mycket gott att ta med i bagaget med erfarnheter. Vi är starka tillsammans och begreppet lagsammanhållning har börjat bita sig fast ordentligt i våra tappra innebandysjälar. Fortsätter vi ha lågan brinnande, biter i det sura äpplet och tuggar på kommer marginalerna att tippa över till vår fördel och vår förnärvarande ovän "turen" kommer bli våran allra bästa kompis.
 
I helgen vankas det spelledighet så i veckan är det hårdträning och tillfällen att slippa på viktiga smådetaljer, som kan avgöra en match, som gäller!
 
Det som inte dödar, stärker oss.
 
Karin Didriksson

Välkommen till bloggen för Lockeruds damlag!

IBK Lockerud Mariestad är den innebandyförening som tagit flest SM-tecken genom tiderna! Inför den här säsongen har damlaget äntligen tagit klivet tillbaka upp i landets högsta serie - Elitserien - även kallad Världens bästa liga!

På damlagets blogg kommer du naturligtvis att kunna läsa om innebandy, men desto mer vad som händer utanför plan, innan och efter träniningar och matcher, på de långa bussresorna upp till norra Sverige. All denna inside-information kommer att kryddas med unika bilder, tagna av damlaget själva.

Välkommen att följa oss!

RSS 2.0