Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora.

FAN

Karin "Kakan" Didriksson


Lockerud/Mariestad - Balrog

Första delen av helgen är avklarad och man mår väl ungefär som att man sålt smöret och tappat pengarna. Balrog kom till våran busch med landslagshjältarna Hermine Dahlerus, Emelie Lindström, Lisah Samuelsson och Helga Karlsson i spetsen utrustade med pansar och svärd med förhoppning om att krossa vår by. Vår förhoppning var att vända på kakan, visa att allt är möjligt, trycka upp vår laginsats i Stockholm och skrämma skiten ur "demonerna från botkyrka".

I första perioden visade sig kampen bli jämn och vi hade både ett och tio lägen att trycka in bollen, men misslyckas med samtliga försök. Istället kliver Dahlerus fram i spel 4 mot 5 och dunkar distinkt in bollen bakom en hjälplös Stina. Inte ens minuten senare anfaller demonerna igen, då i en fast situation och vi står som holkar. 0-2 och pausvila. Uppförsbacke för oss men vi är ändå hoppfulla och beslutar om att ge det lilla extra, mera koncentration och fortsätta tugga på.
Jag önskar att något typ av orakel eller obestridd guru kunde tala om för mig hur matchbilden artade sig nästkommande perioder, vad som hände och varför vi gör som vi gjorde. Min hjärna är bara en enda sönderkokt gröt med för mycket salt och två domare som blåser i en pipa. Men en sak är säker; vår övernskommelse var helt klart bruten, om inte hade vi vunnit den här matchen.

När tuppen galer imorgon är detta inkasserat och vi ska återigen sätta på oss vår krigsutrusting. Endre IF från Gotland har nyss ankommit till Hotell Victoria, från att ha torskat i Göteborg mot Pixbo ,och imorgon ska fastlandet ta an ön i en efterlängtad duell. 
Hur julen kommer bli för medlemarna i familjen Didriksson, avgörs imorgon.
Matchstart 13.00, jag uppmanar er att skjuta julstöket åt sidan, dra på er support-tröjan och stå upp för Lockerud, för nu JÄVLAR KÖR VI!


Lockerud/Mariestad vs. Endre, det var ett tag sen sist, men nu ses vi igen.


18 December-2009 klockan 21.12

Sms från Åsa Svensson:
"Go kväll tjejer!" Hoppas
 ni laddar rejält inför morgon-
dagen, det krävs att alla tar
ansvar för laget.
Viktigt att kämpa tillsammans o
att spela efter lagets spelidé,
hålla tajt försvar på egen
planhalva o göra snabba
spelvändningar. När du får läge
så sätt bolljäveln i mål!
Ta fram spelglädje o en jävla vilja,
så ska vi ge dem en omgång i vadsbohallen.
Hälsningar Åsa lagkapten."



Inga ord, inga visor. Kom till vadsbohallen klockan tre, och var med om att hålla lågan levande.

Karin "kakan" Didriksson


HEJ, MITT VINTERLAND!

Nu är vi uppe i tredje advent och det finns väl ingen själ i vårat vinterland som  har lyckats undkomma att högtiden Julen börjar ta fart på allvar. Om inte så blir du ganska snart  påmind av diverse reklamblad med exklusiva JUL-erbjudande, pampiga jullåtar som går varma på radion eller så trycker tomten på torget upp knäck i ditt annsikte och sjunger att nu är det jul igen. I nästa sekvens släpper Carola en jul skiva med någon Jul i betlehem och saftiga gris-skinkor bunkras upp i matkylarna på Ica. 
Sen flyter allt på i ett omänsklig tempo och man får nästan kippa efter andan för att inte kollapsa i skinkspadet. Granar ska huggas, grisen slaktas, klappar handlas, ljusstöpning, mandeln skalas, vykort hit och vykort dit,  pepparkaksbakning, ja,listan kan göras lång.

Ponera att det är julafton. Is-chokladen smakar skit, det är typ 10+ ute, det spöregnar och gräsmattan är grönare än på våren. Tomten däckade och dök aldrig upp, kidsen grinar, någon glömde slänga i mandeln i gröten alternativt att någon satte den i halsen, gran-skapet bara barrar och det är svårt att urskilja de få paketen som var tänkta att ligga där under. Mardröm.
Vi sliter, och det är värt mödan, för att komma sånär det drömscenario som har rubriken "Julefrid".

För ett par år sedan blev det poppis att bege sig mot lägre breddgrader under julhelgen. Snart har nog var och varannan svensk firat jul i en tuk-tuk,skålat in det nya året ridandes på en elefant eller dansat hula-hula kring palmerna.
Själv går jag ordentligt igång på tomtenissar och stjärngossar och  lever i ett lyckorus från
första december fram till tjugonda knut då jag vemodigt kastar ut granen, slänger en tår och längtar till nästa jul. Jag är jularnas lärljunge och tog såklart tredje advent med storm och förvaltade den enligt det som kallas tradition. Julbak. Is-choklad, knäck, rockey-road, strykande åtgång, mozartkulor och två misslyckade försök till mintkyssar.

Julgodismintkyssar
Resultatet, misslyckade mintkyssar x2 och julkatten.

Förra året, ungefär vid den här tidpunkten, välkomnade vi julen i vårat lag med en bad-taste-tävling med efterkommande julmiddag och julklappsbyte. Stämmer ryktena kan det bli något liknande jul-jippo i år också, hur det kommer arta sig, vet bara högsta ledningen. Vi julälskare håller tummarna för att det blir med pompa, ståt, en raskande räv över isen och smällkarameller som skrämmer slag på varje vadsbo-tomte.


 badtasteHjul
Badtaste-lagen-08        Och då var det hjul igen.



God 3:e advent!

Karin "Kakan" Didriksson


En positiv attityd kan få drömmar att bli verklighet.

Ytterligare en fysvecka med träning måndag, tisdag, onsdag och torsdag är avklarad. Och till helgen har vi fått en läxa att ytterliggare bygga på med ett pass, helst två. Själv har jag slagit ordentlig rutin på att gymma, i hopp om att kötta på mina sparris-extremiteter och se de omvandlas i ny gestaltning, likt Björn Mårtenssons statur.

Allt talar för att det varit en intensiv tränings-vecka, som kantats med intervaller i bitande kyla, trapp-träning, bål-träning, beep-test, cooper-test..you name it. Så festligare än så har det inte varit. Folk har haft fullt sjå med att andas, fokusera och fylla på vätska. När du väl känner att du återhämtat dig och börjar få tillbaka talförmågan igen, är det dags för nästa pass. Icke att förglömma är att vi gör detta med spirande glädje, som är väl så omtalat.
Folk förundras och undrar hur man orkar, är det verkligen så roligt att ta ut sig till max och springa tills benen domnar bort? Nej, det kanske inte får oss att dra på smile-banden eller uttbryter i ett sjungande "HURRA!" när "Fys-träning, 18.00-20.30" står på schemat. Men det är kul att bli BRA, det är kul att VINNA, det är kul att stå på 1:a-platsen kunna sträcka på sig och tänka "Fan vad jag är värd detta. Tack, fysträning och tack för att jag bet ihop."
För alla vet vi, eller kommer någon gång lära oss under vår livstid, att det inte finns några som helst genvägar till framgång. Allt handlar om att brinna för det man gör, och om lockeruds damer härjar elden med sådan glöd att vi bränner Gud i rumpan och Stina vill hämta brandsläckaren. Även om vi inte står som nummer 1 den här gången, kommer jag alltid se mig själv och mina lagkamrater som vinnare.

I helgen kommer det vara innebandyfest i Vadsbohallen. Vill ni se lockeruds framtid, F16, kriga i regionslutspelet i ungdoms-SM, är det följande spelschema som lyder:

Grupp-spel Lördag
Grupp E:
09.00 Skoghall - IBK Göteborg
12.00 IBK Göteborg - Lockerud Ungdom
16.00 Lockerud Ungdom - Skoghall

Grupp F:
10.30 Lindås - Pixbo Wallenstam
14.30 Pixbo Wallenstam - Hagfors
17.30 Hagfors - Lindås

Söndagens slutspel:
10.00 1:a Grupp E - 2:a Grupp F
11.30 1:a Grupp F - 2:a Grupp E
15.00 Vinnare Semi 1 - Vinnare Semi 2

Sist men inte minst vill jag hissa en före detta lockerudare vid namn Maria Mitell, som blottat sin saknad till sitt kära lag och klubb, på sin blogg http://lifebymi.tumblr.com/post/268098557/lockerud

Må väl och trevlig helg!



Karin "kakan" Didriksson 


RSS 2.0